Despre proiect
Poluarea apelor
Stiri
Pentru un rau curat
Galerie foto
Forum
Cine se implica
Informatii utile
Contact
Romtelecom şi Asociaţia Salvaţi Delta ecologizează râul Olt


În perioada 25 iulie – 7 octombrie 2008, Romtelecom şi Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta derulează proiectul „Adoptă un râu”, cuprinzând acţiuni de ecologizare şi conştientizare desfăşurate în legătură cu râul Olt. Evenimente de curăţare a râului se vor desfăşura în judeţele Covasna, Sibiu, Vâlcea şi Olt. Astăzi, 25 iulie, cei doi parteneri lansează şi site-ul de educaţie ecologică www.adoptaunrau.ro, care se doreşte a fi şi o platformă comună de comunicare pentru toţi cei interesaţi de situaţia râului Olt, precum şi a apelor curgătoare, în general.

Proiectul „Adoptă un râu” este susţinut de Administraţia Naţională "Apele Române" şi încearcă să tragă un semnal de alarmă asupra distrugerii naturii, dar şi să arate că un efort comun poate rezolva o bună parte a problemelor asociate acestei teme. Problema poluării şi a degradării habitatului natural este generalizată la nivelul întregii planete, iar România se află printre ţările în care lecţia despre importanţa vitală a ecologiei este abia la început.

„Adoptă un râu” presupune în primul rând o serie de acţiuni de curăţare a râului Olt cu ajutorul voluntarilor: elevi din scolile de pe cursul râului, voluntari ai companiei Romtelecom, personalităţi locale, precum şi reprezentanţi ai organizatorilor şi ai autorităţilor locale. În plus, demersul companiei Romtelecom şi al Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta urmăreşte să informeze, să educe şi să conştientizeze comunităţile locale în legătură cu importanţa şi beneficiile păstrării curate a râului Olt. 

 „Prin acest proiect Romtelecom lansează un îndemn pentru fiecare român. „Adoptă un râu” înseamnă în final o alegere simplă, a fiecăruia dintre noi, de a deveni mai responsabil în felul în care se comportă cu apele curgătoare. Credem în puterea oamenilor de a găsi rezolvări şi a face schimbări în bine, aceasta fiind, probabil, cea mai importantă lecţie pe care ar trebui să o înţeleagă toţi cei care îndrăgesc natura. Sperăm ca acest proiect să atingă cât mai mulţi oameni, pentru că numai aşa putem avea într-adevăr succes pe termen lung” a declarat Cristina Popescu, director relaţii publice Romtelecom.
 "Înecate în peturi, abuzate de pungile de plastic, dispreţuite de grătarişti, râurile din România par abandonate în ţara nimănui. Prin proiectul „Adoptă un râu”, iniţiat de  Romtelecom şi Salvati Delta, dorim să dezvoltăm o comunitate a tuturor celor care pot şi trebuie să facă ceva pentru un râu mai curat: alături de cei peste 400 de voluntari, vom pune mâna la propriu şi vom curăţa cele mai murdare zone de pe albia râului Olt, dar în acelaşi timp vom cere atitudine responsabilă din partea autorităţilor, din partea comunităţilor locale care să ducă mai departe munca începută de noi.” a declarat Costel Popa, director Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta. 

Mai multe detalii despre proiectul „Adoptă un râu” sunt disponibile la adresa www.adoptaunrau.ro.