Despre proiect
Poluarea apelor
Stiri
Pentru un rau curat
Galerie foto
Forum
Cine se implica
Informatii utile
Contact
Romtelecom şi Asociaţia Salvaţi Delta ecologizează râul Olt - Sf. Gheorghe

In perioada 25 iulie – 7 octombrie 2008, Romtelecom si Asociatia Salvati Dunarea si Delta deruleaza proiectul „Adopta un rau”, cuprinzand actiuni de ecologizare si constientizare desfasurate in legatura cu raul Olt. Evenimente de curatare a raului se vor desfasura in judetele Covasna, Sibiu, Valcea si Olt.
Astazi, 13 august, intre municipiul Sfantu Gheorghe si localitatea Chilieni, cu ajutorul celor peste 70 de voluntari, elevi din scolile de pe cursul raului si voluntari ai companiei Romtelecom, au fost ecologizate ambele maluri ale raului Olt, pe o lungime de aproximativ 3,5 kilometri. La actiunea de ecologizare au participat si comisarul Alexandrescu Nicolai, de la Garda Nationala de Mediu Covasna, Hobincu Zoltan, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Covasna, Sumbasacu Oreste, directorul Serviciului de Gospodarire a Apelor Covasna si reprezentanti ai Asociatiei pentru Comunitate.

In urma actiunii desfasurate pe malul Oltului s-au colectat peste 8 tone de deseuri constand in PET-uri, cioburi de sticla, cauciucuri si mase plastice. Acestea au fost ridicate de operatorul de strangere a gunoaielor din Sfantu Gheorghe.

Actiunea de ecologizare din judetul Covasna face parte din proiectul „Adopta un rau” care isi propune sa traga un semnal de alarma asupra distrugerii naturii, dar si sa arate ca un efort comun poate rezolva o buna parte a problemelor asociate acestei teme.
 
Demersul companiei Romtelecom si al Asociatiei Salvati Dunarea si Delta urmareste sa informeze si sa educe comunitatile locale in legatura cu importanta si beneficiile pastrarii curate a raului Olt.

Proiectul „Adopta un rau” va continua pe 25-26 august in judetul Sibiu cu actiuni de ecologizare in zona barajului Avrig-Sacadate, pe 9-10 septembrie in judetul Olt, la barajul Arcesti si se va incheia pe 23-24 septembrie in zona Parcului National Cozia a municipiului Ramnicu Valcea

Mai multe detalii despre proiectul „Adopta un rau” sunt disponibile la adresa www.adoptaunrau.ro.