Despre proiect
Poluarea apelor
Stiri
Pentru un rau curat
Galerie foto
Forum
Cine se implica
Informatii utile
Contact
Romtelecom si Asociatia Salvati Dunarea si Delta ecologizeaza raul Olt - Barajul Avrig, Judetul Sibiu

26 august, barajul Avrig – Sacadatele, judetul Sibiu. Cu ajutorul celor peste 100 de voluntari, elevi din scolile de pe cursul raului si voluntari ai companiei Romtelecom, au fost ecologizate ambele maluri ale raului Olt, pe o lungime de aproximativ 6 kilometri. La actiunea de ecologizare au mai participat Delia Diaconu, Directia Apelor Olt, Negoita Piuariu, Director Serviciul Gospodarirea Apelor Sibiu, Adiana Morariu, Agentia pentru Protectia Mediului Sibiu, Ana Honciuc, consultanta in protectia mediului, Stela Matioc si Rares Craiut din partea primariei din Sibiu si reprezentanti ai Asociatiei Prietenii Avrigului si Primariei Avrig.

Valea Oltului este una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice din tara noastra, iar raul Olt are unul din cursurile de apa cel mai afectate de PET-urile lasate in urma de catre turistii care vin la picnic sau de deseurile aruncate din gospodariile din preajma raului. In urma actiunii desfasurate pe malul Oltului s-au colectat 6 tone de deseuri constand in PET-uri, cioburi de sticla, cutii metalice, cauciucuri si mase plastice.

Actiunea de ecologizare din judetul Sibiu face parte din proiectul „Adopta un rau” care isi propune sa traga un semnal de alarma asupra distrugerii naturii, dar si sa arate ca un efort comun poate rezolva o buna parte a problemelor asociate acestei teme.

Demersul companiei Romtelecom si al Asociatiei Salvati Dunarea si Delta urmareste sa informeze si sa educe comunitatile locale in legatura cu importanta si beneficiile pastrarii curate a raului Olt.

Proiectul „Adopta un rau” va continua cu actiuni de ecologizare in zilele de 9 si 10 septembrie, in judetul Olt, la barajul Arcesti si se va incheia in zilele de 23 si 24 septembrie cu doua actiuni in judetul Valcea: zona Parc National Cozia si zona de Nord a municipiului Ramnicu Valcea, pe malul stang al Oltului.