Despre proiect
Poluarea apelor
Stiri
Pentru un rau curat
Galerie foto
Forum
Cine se implica
Informatii utile
Contact
"Adopta un rau" a avut a treia infatisare pe malul Oltului

p000300000003_IMG_0403_web.jpg

10 septembrie, in apropierea barajului Arcesti – Slatina, peste 100 de voluntari - elevi din scolile de pe cursul raului, reprezentanti ai autoritatilor publice, membri ai organizatiilor neguvernamentale locale, voluntari ai companiei Romtelecom si ai Asociatiei Salvati Dunarea si Delta au curatat o portiune de 5 kilometri de pe malul drapt al raului Olt. Rezultatul actiunii a cantarit aproximativ 5 tone si a constat in mii de PET-uri batute de ape, mormane de pungi din plastic fara planuri de biodegradare, recipiente din sticla aflate la a treia tinerete, cutii metalice oxidate de griji, cauciucuri pline de radicali libei si resturi organice care ne duceau cu gandul la vremelnicie.

Ne-au ajutat sa redam naturii malul drept al Oltului reprezentanti ai Serviciul de Gospodarirea Apelor Olt, Agentia pentru Protectia Mediului Olt, Garda de Mediu, reprezentanti ai primariilor Plesoiu si Slatioara, Scoala generala Eugen Ionescu din Slatina, Colegiul National Carol I Slatina, Scoala Generala din comuna Plesoiu si Slatioara, reprezentanti ai Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila si Asociatia Prietenii Omului – Umanism, Cultura. Au mai fost si 70 de copii zgomotosi si harnici care au aratat ca Oltul, cel putin la Slatina, a intrat pe maini bune.

Imboldul oferit de Romtelecom si Asociatia Salvati Dunarea si Delta a gasit resurse nebanuite la Slatina, comunitatea locala s-a mobilizat exemplar iar Oltul a raspirat, dupa mult mult timp, liber de gunoaie. Mai mult, fauna cu doua picioare si patru roti a simtit pericolul si s-a retras degraba: unui camion cu numar de Bucuresti (!) B 49 LFC, care se pregatea sa debaraseze pe mal mai multi saci cu resturi de constructii s-a intors din drum cu coada intre roti. Sa-i fie rusine! Ii dorim cat mai multe pene iar posesorului un faliment mare cat Oltul! Fotografia camionului alaturi de celelalte fotografii de la actiune sunt disponibile la sectiune foto.

Partenerul local al proiectului a fost Asociatia pentru Dezvoltare Durabila careia ii multumim si ii lasam in grija soarta Oltului de la Slatina.

Proiectul "Adopta un rau" va continua cu actiuni similare in zilele de 23 si 24 septembrie in judetul Valcea: zona Parc National Cozia si zona de Nord a municipiului Ramnicu Valcea, pe malul stang al Oltului.