Despre proiect
Poluarea apelor
Stiri
Pentru un rau curat
Galerie foto
Forum
Cine se implica
Informatii utile
Contact
Ecologizare pe Olt

Peste 100 de voluntari, elevi din şcolile de pe cursul râului Olt, dar şi voluntari ai companiei Romtelecom au participat ieri la o acţiune de ecologizare pe malurile Oltului, pe o lungime de aproximativ 6 kilometri. Organizatorii spun că în urma acţiunii desfăşurate pe ambele maluri ale Oltului, în apropierea barajului Avrig- Săcădate din judeţul Sibiu, au strâns mai bine de 6 tone de gunoaie aruncate aiurea de turiştii care au ţinut morţiş să lase semne că au trecut pe acolo.

Acţiunea de ecologizare din judeţul Sibiu face parte din proiectul „Adoptă un râu” care îşi propune să tragă un semnal de alarmă asupra distrugerii naturii, dar şi să arate că un efort comun poate rezolva o bună parte a problemelor asociate acestei teme.

Proiectul „Adoptă un râu” va continua cu acţiuni de ecologizare în zilele de 9 şi 10 septembrie, în judetul Olt, la barajul Arceşti şi se va încheia în zilele de 23 şi 24 septembrie cu două acţiuni în judeţul Vâlcea: zona Parcului Naţional Cozia şi zona de Nord a municipiului Râmnicu Valcea, pe malul stâng al Oltului. La acţiunea de ecologizare de ieri au mai participat Delia Diaconu, Direcţia Apelor Olt, Negoiţă Piuariu, Director Serviciul Gospodărirea Apelor Sibiu, Adriana Morariu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu, Ana Honciuc, consultant în protectia mediului, Stela Matioc şi Rareş Crăiuţ din partea primariei din Sibiu şi reprezentanţi ai Asociaţiei Prietenii Avrigului şi ai Primăriei Avrig.

"Demersul nostru urmăreşte să informeze şi să educe comunităţile locale în legatură cu importanţa şi beneficiile păstrării curate a râului Olt cu atât mai mult cu cât Valea Oltului este una dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice din ţara noastră, iar râul Olt are unul din cursurile de apă cel mai afectate de PET-urile lăsate în urma de turiştii care vin la picnic sau de deşeurile aruncate din gospodăriile aflate în preajma râului", spune Mihaela Păduroiu, PR Specialist în cadrul Romtelecom.  Iniţiat de compania Romtelecom şi Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, proiectul „Adoptă un râu”se desfăşoară în perioada 25 iulie - 7 octombrie 2008 şi cuprinde acţiuni de ecologizare de-a lungul Oltului, în judeţele Sibiu, Olt şi Vâlcea. Mai multe detalii despre proiectul „Adoptă un râu” sunt disponibile la adresa  www.adoptaunrau.ro. (Tribuna, 26 august 2008)